それはSafeway等で普通に見かけるパン。グルテンフリーが売りだけれど、それ以外は特に見た目特徴もなく、Sara Leeとかと同等の(要は日本で言えば、ヤマザキパンみたいな)製品だと思っていた。
が、最近こんなビデオクリップをFBで知る。
"artisan baker" from Una Morera on Vimeo.
ビデオの最後に"Udi's"の文字が。ん?これはあのUdi's??? 早速調べると、Udi'sはコロラド州ベースの会社。地元ではCafe/Restaurantなども運営していて大手パン工場とは全く別の顔を持っている様子。
Headed up by Maurizio Negrini, a third-generation artisan baker from Italy, our artisan bakery produces Udi’s famously delectable, beautiful to behold, hand-shaped batards, baguettes, boules, challas, ciabattas, focaccias, levains, and rusticos, to name a few. Fresh from the ovens twice a day. Be a hero. Bring home a warm loaf of bread.
Udi's Food :: Home
Bakeryは地元のファーマーズ・マーケットにも店を出しているらしい。これは食べてみたい。