Hole In The Wall

カリフォルニア州サンノゼ在のソフトウェアエンジニア。

グリーンならぬイエローコーヒー。

新しい生豆のバッチが到着。今回はSweet Maria'sではなく、Burman Coffee Tradersから。特に理由はないが。

未だどこの豆!と指定できるほどわかってないんで、今回もサンプラーバンドル。

Next batch from Burman Coffee Traders

んで、あれっと思ったのが右下の豆。緑じゃなくて黄色じゃん!

During the rainy months of June through August, the coffee is spread inside the warehouses with very good aeration and ventilation at a particular thickness so that the coffee slowly absorbs moisture. After it absorbs sufficient moisture and bloats in size, it has to be periodically bulked and bagged and stacked so as to ensure proper and uniform “monsooning.” This process has to be carried out many times during the months of the monsoon.

Indian Monsooned Malabar

 これはインドの豆なんだけど、モンスーンの湿気を吸収してこんなに膨れて色が白っぽくなるらしい。一体どんな味なんだろう。今から楽しみ。