Hole In The Wall

カリフォルニア州サンノゼ在のソフトウェアエンジニア。

Manresa

結婚記念日は一昨日だったけど、そのお祝いでManresaへ。

自分は高級レストランにはあまり縁がないけど、ここはどうしても行きたかったところ。Manresa系列、Manresa Breadはもちろん、NOLA系"The Bywater"には行ったことがあるが、ミシュラン3つ星の総本山は初めて。予約がなかなか取れなかったけど、運良く記念日の週末に空きが出たんで行ってきた。

Untitled

Letter from the restaurant

その日のメニューはコース料理のみ。今日のテーマは"The Fall Garden"。かなり値段が張るけれど、結論から言うと大満足。これならこの値段もうなずけるという納得の内容。基本ローカルの新鮮な素材を活かしたカリフォルニア・キュイジーヌなんだけど、日本料理、と言ってもいいぐらい日本料理の影響を受けている。それぞれの単品は量が少なめだけれど、その数半端ない。会計時にはお腹いっぱい。2時間以上優にかかってコース終了。

以下写真が続きます。

Petit fours "red pepper-black olive"

Granola crisp

Corn and steamed egg bun

Shikoku oyster, apple and caviar

Levain & Einkorn bread

Lightly roasted striped jack (Shima-aji) and brassicas

Into the garden, green and bitter, buckwheat noodles

Cabbage royale, Bodega bay seared scallop, daikon

Black truffle

Trout confit, scallop and squash blossom, curry sauce

Monterey bay abalone, truffle, carrot/zucchini in Chicken dashi consomme

Roasted wood pigeon, persimmon and liver walnuts

A5 Wagyu grilled beef "au poivre", burdock, and matsutake

Matsutake rice

Granny smith, flavors of gin, yogurt

Happy anniversary cake

Milk Chocolate, kuri squash and toasted milk

Mont blanc, coffee and vanilla

Petit fours "strawberry-chocolate"

Earl Grey, Pumpkin, and Coconut cream macarons

Bonbons and truffles

Granola take away

どれも美味かった!