昼すぎにPCをのぞきこみながら、そばにあったイチゴを食べる。ん?かなり熟れてるなぁ。甘いしちょっとパンチが効いてると思って皿に残っているイチゴを見てみたら、げぇ、カビてる! どんな果物もそうだと思うけれど、完熟と腐敗は紙一重。
とりあえず今のところお腹を壊してないんでイチゴは大丈夫だったけれど、それで思い出したのが昨日(今日か)寝る間際に聞いたKQEDの番組。
Sun, Apr 15, 2007 -- 2:00 AM
Forbidden Food
Forbidden Food -- Every day you pick up the paper and there's another report about something you either should be eating or shouldn't. Omega 3-fatty acids, soy milk, broccoli -- good. Trans fats, soda, fast food -- bad. What if instead we just ate what made us happy? The things people eat for pleasure -- from quintuple espresso cheesecake brownies to putrefied shark meat. Guests include Barry Glassner, author of "The Gospel of Food"; Dorie Greenspan, author of "Baking: From My Home to Yours"; and Christa Weil, author of "Fierce Food."
この2人目のゲストだったChrista Weilという人、彼女の書いた本
Fierce Food: The Intrepid Diner's Guide to the Unusual, Exotic, and Downright Bizarre
- 作者: Christa Weil
- 出版社/メーカー: Plume
- 発売日: 2006/09/26
- メディア: ペーパーバック
- この商品を含むブログ (1件) を見る
こういう人の所為でフグ料理がゲテモノ・キワモノだという変な認識が広まってるんだろうな。