Hole In The Wall

カリフォルニア州サンノゼ在のソフトウェアエンジニア。

生アーモンドは毒?

という事を聞き、なるべくローストされたものを食べるようにしていた。で、今日見つけたのがこの記事。

Almonds come in two varieties: sweet and bitter. Bitter raw almonds contain substances that break down into cyanide. A 1982 study in the Western Journal of Medicine tells the cautionary tale of a 67-year-old woman who consumed raw bitter almonds and nearly died. Cooking bitter almonds neutralizes the substances. Relax, all commercially-grown almonds in the U.S. are of the "sweet" variety and pose no danger.

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アーモンドには"sweet"と"bitter"の2種類あり、生アーモンドに有害成分が含まれるのは"bitter"の方。ただしここアメリカでは"bitter"アーモンドの販売は違法なので、市場に出回っている生アーモンドを食べても大丈夫。
ところで上の記事の最後、ふぐが載ってるんだけれど、タイトルのように「毒物になる日々の食材」って、、、ふぐは日常そんなに食べないけどね。