Spaghetti Squashなる瓜系野菜があることを奥に教えてもらう。調理するとスパゲッティ状になるという一風変わったウリ。で、今日こんなレシピを知り、作ってみることに。
Spaghetti squash is winter squash unlike any other. When you cook it and scrape it with a fork, the flesh peels away like ribbons of pasta, hence the name. The taste is light and texture almost a little crunchy. Spaghetti squash’s best friend? Sausage. They just like each other, like pasta and meatballs.
Roasted Spaghetti Squash with Sausage and Kale Recipe | Simply Recipes
外観はこんな感じ。何の変哲もない。
ローストしてフォークで実をこそぎ落とすとあら不思議、スパゲッティ状にw。
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レシピに従って調理。完成図:
まあそこまでパスタに似ているわけではないし、味は全く違うけれど、squash特有の甘さとイタリアンソーセージの塩加減、それとケール・オニオン・にんにくの野菜の組み合わせは重すぎず、いい感じ。
それにしてもButternut Squash/カボチャ/Spachetti Squashと3日連続で瓜系料理。まあハロウィン前なんでいいだろう。