Quinoa(キヌア)がMartha Stewartに紹介されて以来、スーパー・フードとしてのちいを確立したけれど、こんな記事がHuffPostに。
While quinoa may still be everyone's favorite food at the moment, it's only a matter of time until something else ascends to super grain dominance.
So which grains are waiting in the wings to overtake quinoa?
それのトップに挙げられているのがなんとInjeraでお世話になったTeff。
Enter teff, an Ethiopian grain with a mildly nutty flavor. Although it's the smallest grain in the world, it packs a serious nutritional punch. Teff is high in protein, calcium and iron, and did we mention it's gluten-free? Regardless of where you fall on the gluten-free hype, the fact that teff contains no gluten will surely help its cause.
で、ちょっと検索してみたらこんなのも発見。
Whole Foods 101 What are super grains? - Seattle Vegetarian | Examiner.com
2009年の記事だけれど、この時はQuinoaとTeff、同レベルで語られている。この後キヌアが飛び出るんだけれど、Teffは変わらず。やっぱりMarthaみたいなFoodieが取り上げないと厳しいだろうな。