Hole In The Wall

カリフォルニア州サンノゼ在のソフトウェアエンジニア。

Pizza Bolognese

余りサワードウピザ、これも昨日の余りもんのミートソース乗せ。ミートソースの液体でピザがパリっと焼けないじゃないかと心配して ちょっと"soggy pizza"で検索かけたらSlateにこんな記事が。

で、この中でピザを焼くときの間違いを3つ指摘している。

  1. Here’s a good rule of thumb: When you think you’ve stretched the dough thin enough, keep stretching it until it’s half as thick.
  2. Second, and possibly most important: topping quality.
  3. You may be tempted to overload your pizza with mountains of sauce, cheese, and other discretionary toppings in accordance with the theory that more is better (call it the Sufjan Stevens Theory of Composition). Don’t do this; smothered pizza crust is soggy pizza crust.

 あー、この3番目、明らかに当てはまるw。具が多すぎ&生地が厚すぎなんだよな、要は。ということでそこに注意してピザ焼き。

 未だ紙のように薄くは出来ないけど、少なくともパリっと感は向上した。