チミチュリソース、初めて知ったのはなんと会社のカフェテリア。
その時も書いたけど、このチミチュリ、いわゆる緑のチミチュリとは大違い。あまりにも違うんで常々変だなぁと思っていた。そしたらこんな記事を発見。
Oops, sorry then. But just for the sake of clarity, I didn't mean the more well-known chimichurri argentino, which is green in color and is made of herbs, spices and oil. I was talking about a chimichurri which I know is common in the bajio, but not in other parts of Mexico.
MexConnect.com Forums: Specific Focus: Mexican Kitchen: you know this salsa? !
どうもメキシコのBajioと呼ばれる地域のチミチュリ、というのがあって、それに近いのかも。で、更に調べた所、この商品にたどり着く。
おお、まさにこれではないですか!で、会社のカフェテリアで聞いてみたら、キッチンのメキシカンのお姉さんが自前レシピで提供していたらしい。きっとメキシコのBajio出身なんだろう。