まあ去年の記事なんだけど、6種類のりんごをアップルパイにして比較。
I decide to put two of my favorites, Golden Russet and Northern Spy, up against a couple of classic pie apples: McIntosh and Cortland.
I also add Granny Smith because, if there’s one ubiquitous, year-round apple, Granny Smith is it. They’re like dandelions: if Granny Smiths weren’t so pervasive, we’d love them!
Ginger Gold — a Golden Delicious cross with Albemarle Pippin — is another variety that’s often available in fall, and a worthy representative of the Delicious family.
McIntoshとGranny Smithは有名、Gingergoldはこの前のりんご狩りで食べたけど、その他は知らない品種。コメ欄を見ても分かる通り、どうも東海岸メインなんでそっちにしか無いのかも。
んで結果、この人の選択だと味ならCortland、テクスチャならGolden Russet、味・テクスチャ両方だとGranny Smith。うーむ結局なんだか…。それにリンゴ自体の熟れ具合とかもあるだろうし。
それにしてもよく、お菓子向き、生食向き、でリンゴが区別されるけど、個人的に「お菓子向き」とあるでも程よい酸味で美味しかったりするけどなぁ。特にこの前のGingergold、
これは普通に食べて十分に美味しかったけどね。