どっちも米粉の麺。今まで違いがよくわからなかったけど、こんな記事を読む。
なるほど、Phoが北ベトナム、ハノイでポピュラーなのに対し、南のサイゴン辺りはカンボジア系中国人から伝わってきた麺がHu Tieuなんだそう。同じ米麺でも、
The main difference between the two dishes are the noodles. Alhough both come from rice, 'hu tieu' noodles are thinner and chewier.
In addition, beef, the meat used in pho, is not the protein of choice in 'hu tieu'. The Chinese prefer pork, shrimp and crab meat, and add bean sprouts to their list of ingredients.
Hu Tieuの方が細く、cheweyらしい。と言うことで夕飯はサンタテレサのベトナミーズレストランで。
ここ、この前バンミーを食べに行ったお店系列。家族経営だそうなんで、文字通り兄弟店。
んで、Hu Tieuを頼む。
Hu Tieuのコンビネーションセット。シーフードに豚・鶏。偽カニカマがなんともw。で、麺であるが、確かに言われてみれば麺がPhoより細い気もする。