Hole In The Wall

カリフォルニア州サンノゼ在のソフトウェアエンジニア。

Ớt Tương Triều Phát

ひさしびりにベトナミーズ補給。特別Hủ Tiếuを。

Hủ Tiếu Đặc Biệt

 というのもこんな記事を目にする。

当地のベトナミーズ、スタンダードな調味料はこんなの(シラーチャ、オイスターソース、チリペースト、醤油・ナンプラー)だけど、

Standard condiments

上の記事によれば、

A jar of Ớt Tương Triều Phát, the iconic chile sauce, lives on nearly every table in Vietnam, especially in the country’s south

南部ベトナムのテーブルにかならずあるのが、Ớt Tương Triều Phátというチリソースなんだそう。

Made by the same family for generations, Hội An chile sauce has a firm hold in Vietnam, particularly in Hội An. The sauce is the provenance of Tran Van Can, otherwise known as “Ms. Van.” She follows a 150-year-old recipe passed down through her Chinese expatriate family. 

 Ms.Vanという女性の家族で代々受け継がれてきたレシピ。しかも今どき珍しく、インターネットで入手不可能。郵送が不可能のため。

https://cdn.vox-cdn.com/thumbor/rAZcObTT1VO0MHc7RJIOjCUfVDI=/0x0:2832x4256/1720x0/filters:focal(0x0:2832x4256):format(webp):no_upscale()/cdn.vox-cdn.com/uploads/chorus_asset/file/19698903/Hoi_An_VNM5483.jpg

んー、そこまで言われると試してみたい!ベトナム行きたい。