Hole In The Wall

カリフォルニア州サンノゼ在のソフトウェアエンジニア。

魚醤とカニの数。

昼は奥が中華粥を作ってくれたんだけれど、

 魚醤を入れたらコクが増して大正解だった。

Three Crabs Fish Sauce

 この魚醤、Việt Hương(越香)とあるのに香港製、ん?となってちょっと調べた。そしたらいつもお手本にしているViet World Kitchenのエントリーがヒット。

元はサンフランシスコ発祥の魚醤メーカーらしいけど、三つの蟹のブランドの他に、1つ、2つ、4つ、5つとカニの数を変えたブランドがあるんだそう。が、実は、

Who is behind 1, 3, 5 Crabs and Phu Quoc Fish Sauce?
Turns out they are ALL made by the same company – Viet Huong Fish Sauce Company, which got its start in San Francisco in the 1980s. Entrepreneurial Chinese-Vietnamese immigrant Mr. Chung started blending his fish sauce in his garage in the Outer Sunset district. His tinkering eventually led to the birth of the 3 Crabs fish sauce. Viet Huong fish sauces all have crazy labels – think of the Huy Fong/Rooster Sriracha sauce label but in full color.  

 すべてこのViet Huoungという会社が出してるブランドなんだそう。ということでブログ記事のテーマは食べ比べ。結論から言うと、カニの数が増えるほど、コクが増すように設定されている様子。カニ5つはなかなか手に入らないんだそう。

ooo

と思ったら、アマゾンで手に入る様子。でもな、4本パックはなぁ😅

www.amazon.com