今日の昼はモッツァレラを切らしていたんで、冷蔵庫にあったフェタチーズとパルミジャーノ・レッジャーノを半々で。アボカドとオリーブでちょっとギリシャ風。肉がないんで次男には嫌われる。
Feta PDO in EU[edit]
Since 2002, within the European Union, feta has been a protected designation of origin product. According to the relevant EU legislation (applicable within the EU) only those cheeses produced in a traditional way in particular areas of Greece, which are made from sheep's milk, or from a mixture of sheep's and up to 30% of goat's milk from the same area, can be called feta.
ほぉ。EU内だとギリシャで伝統的手法で作られたものでない限り「フェタ」と名乗れないんだそう。ただしもちろんアメリカはその限りではないんで、
"Made in the USA" / "Proudly Wisconsin"とあって堂々と「フェタ」と名乗っている。んー、これって意味あるのかなw。パルミジャーノ・レッジャーノの方は、
しっかりD.O.P(= P.D.O.)マーク入り。個人的にはまあ旨けりゃいいわけであるが。