朝NBCのTodayをつらつら観ていてつい引き込まれたコラム。
Carolina Gold rice has a tradition that goes back for centuries in South Carolina's low country and nutrients that make it a staple of healthy diets.
サウスカロライナ州民の長寿の秘訣が"Carolina Gold"というお米なんだそう。それを使った"Hoppin' John"といういかにも南部なネーミングのご飯料理、これは試してみたい。大晦日&元旦に食べられる料理で、幸運を呼ぶんだそう。なんか惹かれるんだよね、この手の南部料理。綺麗にデコレーションされたフレンチとかもいいんだけど。そういやNOLAのYakameinも未だ試してないなぁ。
この"Carolina Gold"、Todayのサイトで紹介されている入手元がAnson Mills、
The grandfather of long-grain rice in the Americas, Carolina Gold is a delicate non-aromatic rice with chameleon starch properties that allow it to produce fluffy, individual grains; creamy risotto; or sticky Asian-style rice, depending on how it is cooked. Exclusively new crop and milled to emulate fresh, hand-pounded rice, Anson Mills Carolina Gold rice has a clean, sweet flavor and mouthfeel superior to modern long-grain rice.
CAROLINA GOLD RICE
んー、ここ二八蕎麦の粉を注文したことあるけど、
その時の印象がな、w。