Hole In The Wall

カリフォルニア州サンノゼ在のソフトウェアエンジニア。

Hershey's Chocolateの味。

最近ベルギーから帰ってきた同僚、チョコレートを結構持ち帰ったんで美味かった?と聞いたら、「うまいけどやっぱり懐かしのハーシーが。。。」との談。で、その時聞いたんだけれど、

What Is Butyric Acid and Why is it Used in Hershey’s Chocolate?

Butyric acid, also known as butanoic acid, is a short-chain fatty acid that naturally occurs in several foods, including butter, cheese, and milk.

It has a pungent odour and a sour taste, and it is used in various industries for different purposes, such as food flavouring, animal feed, and chemical synthesis.

In the case of Hershey’s chocolate, butyric acid is added as a flavouring agent to create the distinctive taste and aroma that many people associate with the brand.

Why Does American Chocolate Taste Bad? - Whitakers Chocolates | Our Blog

ハーシーチョコには酪酸が入っていて、それがハーシー固有の味の素なんだそう。

天然に広く分布しており、脂肪酸の分解過程で生合成される。また、体外へと分泌される皮脂にも含まれており、蒸れた足などから発せられる悪臭の原因物質の1つでもある。他に、同じく体外へと分泌される乳汁を原料としたバターやチーズなどにも含まれている。植物にも含まれ、例えば、銀杏の異臭の原因でもある。

酪酸 - Wikipedia

同僚には悪いが、なるほど美味くないわけだw。

ところで上のブログ記事、Whitakersというイギリスのチョコレート会社がアメリカのチョコをディスってるんだけどw、あれ、ウィタカーズってニュージーランド産じゃなかったっけ?

Lured by the Kiwi chocolate announcement.

Kiwi Chocolate - Hole In The Wall

随分前にNZの同僚が出張で来た時の土産がウィタカーズのキウィ入りチョコ。ん、まてよ、スペルが違うw。NZのはtが2つ。ということで別のチョコレートメーカーであったw。