Hole In The Wall

カリフォルニア州サンノゼ在のソフトウェアエンジニア。

糠味噌コーヒー。

メキシコのTerruño Nayarita La Yerba Womens Natural Processed。挽いた途端、なんとなく糠味噌臭。妻にも確認したんで間違いない。まあ別にまずいわけではないんだけど。

Mexican Terruño Nayarita La Yerba Womens Natural Processed

気になってサーチしてみたら、

コーヒーの抽出液に「糠」のような匂いを感じることがあります。 これは、コロンビア マグダレナを浅煎りにしている場合など、短時間焙煎で明るい酸を前面に出していることが原因と考えられます

コーヒー診療所 最新Q&A【糠のような匂い】|ユーエスフーズ株式会社

まあそういうケースが有る模様。コロンビアじゃないし、焙煎はFull Cityだけど。Burman Coffeeのノートだと、

Tasting Notes:
A cool cup of Mexican coffee with unique (to Mexico) processing. Leaves the cup far from the traditional Mexican profile.  Nice and sweet upfront with wonderful aromatics, a more fruit forward cup especially at lighter roasts. Bakers chocolate, malt, smoke and a bit of nuttiness comprise the darker tones.  Very dependent on roast level, lighter roasts will be filled with more fruity and citric notes balancing with a nuttier, dryer, chocolaty undertone. Medium roasts are balanced and bring forward the more nutty and chocolaty character, muting the fruity and lemony/floral tones, they are still there in the cup, just more in the aftertaste than the first thing to hit your taste buds. Darker roasts pick up an almost barrel aged tones like you would find in beer or scotch and turn a bit smoky and malty.

Mexican Terruño Nayarita La Yerba Womens Natural Processed | Burman Coffee

"barrel aged"ってこと?😄

いずれにしろ、妻からは「美味しい」を頂戴した。「納豆の匂いはしないよ」とも。いやもともと納豆じゃないしw。