Hole In The Wall

カリフォルニア州サンノゼ在のソフトウェアエンジニア。

The Best Dosa in Bangalore

ドーサというのはクレープのようなインド料理。会社のケータリングで食べたこともある。なので本場モンを食べようとマネージャーに聞いたら、バンガロールで一番のドーサやさんに連れて行ってくれた。このお店、お昼の12:30に閉店してしまうんで早めに会社を出たけど、ぎりぎり10分前になんとか間に合う。(下の写真は食べたあとに撮ったんで既に入口が閉まってる)

Shri Sagar (C.T.R)

 ドーサの前にKhara Bathという(彼曰く)お粥。なんとも旨い。

Khara Bath

 で、ドーサである。頼んだのはBenne Masala Dosa。

Benne Masala Dosa

Benne Masala Dosa

こりゃー旨かった!サクサクぶりが半端ない。後でウェブで調べたら、ここは"iconic"なドーサやさんなんだそう。

つかWikipediaにエントリーまである。

Central Tiffin Room or CTR is a restaurant in northwest Bangalore. It is notable for its Masala Dosas which come in butter and non butter variants. It is situated at the 7th Cross Road corner of Margosa Road, Malleshwaram, opposite to the Malleshwaram Grounds.[1]

Apart from the Dosas CTR is also known for its Idly-Vada, Poori-Saagu, Kharabath and Kesaribath, Mangalore Bajji and filter coffee. It has won awards including the Times Food Guide "Best Benne Masala Dosa in Bangalore" and Burrp.com's "Best Benne Masale in Bangalore".[2] The restaurant was renovated in 2011 to add more capacity.

Central Tiffin Room Bangalore - Wikipedia, the free encyclopedia

その後腹ごなしにそばのストリートマーケットを散策。

Street market

 いろいろ謎の野菜があって面白い。こんなのを仕入れる。

Paneer hannu (Syzygium jambos - フトモモ)

 日本名「フトモモ」wという果物。ビワに近いかも。