昨日Butternut Squashを調理している時、というかかぼちゃの調理でいつも思うのが種を捨てるときのもったいなさ。そんな中こんなレシピを見つける。
Halloween is over but Thanksgiving is on the horizon. Whether you carve your pumpkin or just use its meat for pie, don’t throw out those slimy pumpkin guts! In the spirit of conserving food waste roast the seeds to make a simple and tasty snack. Here are three simple ways to season and roast pumpkin seeds.
Roasted Pumpkin Seeds Three Ways : Bay Area Bites
ん、"Halloween is over"?何言ってんのと思ったら去年の記事。それとは関係なく、かぼちゃの種をローストするレシピ。じゃやってみるかと思って昨日ミミズの餌用に取り分けておいたButternut Squashの種をあてにしていたら奥に呆れられた。
ただ偶然にも今日の夕食はかぼちゃの甘煮だったんで運良く種が手に入る。ということで早速シンプルにオリーブオイルと塩でロースト。
なかなか香ばしくて旨い。簡単なのが宜しい。