まあ旅行に行くと食べ物ブログになるんだけど、いやいつもかw。今朝のバフェで見慣れない白いものを見つけたんで取ってみる。
右側ののペーっとした丸いもの。ステッカーには"Idli"とある。まああれだ、蒸しパン系。
Idli /ɪdliː/) is a traditional breakfast in South Indian households. Idli is a savoury cake that is popular throughout India and neighbouring countries like Sri Lanka. The cakes are usually four to five inches in diameter and are made by steaming a batter consisting of fermented black lentils (de-husked) and rice. The fermentation process breaks down the starches so that they are more readily metabolized by the body.
へぇ、南インドの家庭の朝ごはんなのか。道理で知らなかったわけだ。発酵レンズ豆とか発酵好きの心をくすぐる健康食かもw。
それとは別に、この緑色のチャツネがお気に入りになりつつある。