今週のピザ、会社で貰ってきたこれで。
きっとうちのレモン・オレンジ同様、採りきれなくて会社に持ってきたんだろう。だけどこれ、よくあるHassじゃないんで調べたら、たぶん"Bacon"という品種の様子。
んで、これに昨日の余りのbaby potatoと、「黒い森」のハム。
んでさらに、今日は焼き方をちと変更。ここを参考にした:
First, preheat your oven with a pizza stone on the top rack to as high as it will go, which for me is 550 F. 800 F is what professional pizza ovens are heated too, but home ovens usually don’t get that hot. I like to leave the oven on for about an hour after it reaches 550—you want that sucker hot!
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When the pie is assembled, before putting it in the oven, turn on the broiler for five minutes to superheat the pizza stone. After five minutes of broiler, turn the oven back to 550 F and when it’s there, put the pie in the oven. Cook for five minutes, and then turn on the broiler to brown the crust and cheese. This usually takes one to two minutes, so keep an eye on the pie as the broiler is on.
要約すると、
- ピザストーンは上段。550Fにしてから1時間加熱。
- ピザの準備ができたら、オーブンをブロイル(上から加熱モード)にして5分。石をキンキンに熱する。
- 550Fに戻してピザ投入。5分焼いたら再びブロイルモードで焼色を良くする(およそ1〜2分、要注目)。
で、自分は今までオーブンの下段で焼いてたんだけど、いきなり上段はドラスチックなんで中段でw。うちのオーブンは500Fまでしか行かないんで温度は今までどおり、でもbake/broilの切り替えを実施。焼き時間も今までの10分から短縮(6/bake + 2/broil)。そうした結果、
これは良いよ。明らかに違う。クラストパリパリ。奥も「今までより良い」といつもより1スライス多く食べてたんで多分合格。