Hole In The Wall

カリフォルニア州サンノゼ在のソフトウェアエンジニア。

確かに「ネクストレベル」

"Next Level Brewer"と銘打ったコーヒー抽出器具が。

https://dailycoffeenews.com/wp-content/uploads/2022/05/NextLevel-brewer.jpg

Because liquid can only exit through the bottom, it’s impossible for water to flow outside — i.e. to “bypass” — the coffee bed during extraction. All water therefore must interact with ground coffee on its way through the brewer, resulting in a higher extraction yield and, its makers say, a better cup.

The NextLevel Brewer Takes Zero-Bypass Brewing Up a NotchDaily Coffee News by Roast Magazine

水が横からもれないので、全てコーヒー濾過に使用される、というのが売り。なので、

“Ratios as low as 1:6, or lower, can be great and still give EY around 20% to 22%, assuming quality grinders and water, of course.”

 コーヒー対水の比率が1:6まで大丈夫、ってえ!? 本当🤔(ちなみに自分はいつも1:15)

でそのサイトに載ってたビデオを。

NextLevel Brewer Co

流石に1:6はないけれど、確かに1:12(コーヒー30gに対してお湯360g)しかお湯を注いでない。が、しかしその後お湯で薄めてませんか?それって"Zero-Bypass"の意味あるのかなぁ😂。確かにネクストレベルではある。