"Next Level Brewer"と銘打ったコーヒー抽出器具が。
Because liquid can only exit through the bottom, it’s impossible for water to flow outside — i.e. to “bypass” — the coffee bed during extraction. All water therefore must interact with ground coffee on its way through the brewer, resulting in a higher extraction yield and, its makers say, a better cup.
The NextLevel Brewer Takes Zero-Bypass Brewing Up a NotchDaily Coffee News by Roast Magazine
水が横からもれないので、全てコーヒー濾過に使用される、というのが売り。なので、
“Ratios as low as 1:6, or lower, can be great and still give EY around 20% to 22%, assuming quality grinders and water, of course.”
コーヒー対水の比率が1:6まで大丈夫、ってえ!? 本当🤔(ちなみに自分はいつも1:15)
でそのサイトに載ってたビデオを。
流石に1:6はないけれど、確かに1:12(コーヒー30gに対してお湯360g)しかお湯を注いでない。が、しかしその後お湯で薄めてませんか?それって"Zero-Bypass"の意味あるのかなぁ😂。確かにネクストレベルではある。