車で目の保養をした後、遅い昼ごはん。パンデミックになって以来初めてサンタクララ郡の外へ出たわけだけど、だったらこの前読んで気になってたメキシコサンドイッチ屋さんへ。
La Casita Chilanga
With locations in Redwood City, San Jose and San Mateo, La Casita Chilanga is one of the essential lunch spots of the Peninsula and South Bay. The mini-chain offers more than 20 types of tortas, all of them massive and built with crusty, French-style Mexican telera bread. The tortas’ outsides are crosshatched with grill marks, and the insides are packed with tomato, soft queso fresco, refried beans, caramelized onion, avocado and chipotle sauce. Those components alone would constitute an excellent sandwich, but there’s more — much more. The Cubana ($11.95), a take on the classic Mexico City sandwich, includes crunchy breaded steak, ham, pork leg meat, super-savory chorizo and turkey sausage.
サンノゼにも支店があるけれど、
この店構えが気になってたんでレッドウッドシティの店へ。
中はホント狭くてちっちゃな店。レジの後ろはすぐ厨房。が、サンドイッチは正統派メキシコのトルタ+バラエティが多々。
ここはSF Chronicleの紹介記事にもあったキューバンサンドのバラエティにお米のドリンクhorchataをつけて。
車に戻って食べたんだけど、包みを開けたとたん目が点。デカすぎる。しかも具がてんこ盛り。おなかすいてたけど半分で満腹に。味はこれだけ入れりゃ外すわけ無いでしょ、と思ったけど予想通り。チョリーソの辛味が嬉しい。"telera"というメキシコ特有サンドイッチ・パンが思ったより柔らかく、外側がパリッと焼かれていて旨い。