先日のウェビナー、
Tartine御用達のこの粉、試してみないとだめだよな。ということで、
このパッケージング、何かに似てるなと思ったらコーヒー豆のだ。まあシングルオリジンと同じといえば同じ(Single Varietal)だからね。同じビジネスモデルが成り立つだろうな。
ウェビナーにも出ていたCEOのメッセージ。応援したい。
ただ"artisan flour"なんで値段はそれなりに高い。なので試しに1袋(2.2Lbs=1Kg)注文したんだけど、何故か2袋入ってた😄。オペレーションが未だ慣れてないのかも。
例の"Bread Book"にも言及あった。
At Tartine, we have partnered with miller Kevin Morseat Cairnspring Mills in Skagit Valley, Washington, whoemploys a combination of old and new technology in a waythat echoes my own ethos. He uses a roller mill to first crackthe grain so it can be ground more finely when he thenpasses it through a stone mill. His is the most beautiful flourI've ever baked with-soft and fine yet incredibly flavorfuland nutritious. It's high-extraction flour that essentially hasthe baking qualities of white flour, which means we get theflavor and nutritional value of an almost soft whole-grainflour along with the aesthetic qualities afforded by usingsifted white flour.
で、ここの"high-extraction flour"がこの"Trailblazer Bread Flour"。85%シフトされている。
本の初っ端の挿絵がこれ。よっぽどこのパートナーシップに自信があるんだろう。