Hole In The Wall

カリフォルニア州サンノゼ在のソフトウェアエンジニア。

Trailblazer Bread Flour

先日のウェビナー、

Tartine御用達のこの粉、試してみないとだめだよな。ということで、

Trailblazer Bread Flour

このパッケージング、何かに似てるなと思ったらコーヒー豆のだ。まあシングルオリジンと同じといえば同じ(Single Varietal)だからね。同じビジネスモデルが成り立つだろうな。

Message from Kevin Morse

ウェビナーにも出ていたCEOのメッセージ。応援したい。

ただ"artisan flour"なんで値段はそれなりに高い。なので試しに1袋(2.2Lbs=1Kg)注文したんだけど、何故か2袋入ってた😄。オペレーションが未だ慣れてないのかも。

ooo

例の"Bread Book"にも言及あった。

At Tartine, we have partnered with miller Kevin Morse
at Cairnspring Mills in Skagit Valley, Washington, who
employs a combination of old and new technology in a way
that echoes my own ethos. He uses a roller mill to first crack
the grain so it can be ground more finely when he then
passes it through a stone mill. His is the most beautiful flour
I've ever baked with-soft and fine yet incredibly flavorful
and nutritious. It's high-extraction flour that essentially has
the baking qualities of white flour, which means we get the
flavor and nutritional value of an almost soft whole-grain
flour along with the aesthetic qualities afforded by using
sifted white flour.

Mention of Cairnsprings Mill in Bread Book

で、ここの"high-extraction flour"がこの"Trailblazer Bread Flour"。85%シフトされている。

The two of them

本の初っ端の挿絵がこれ。よっぽどこのパートナーシップに自信があるんだろう。