そういえばしばらく前に、こんなZoomセッションを見ていたんであった。
How to Make Vietnamese Food Any Day
Monday, May 9, 2022, 6 p.m.
OnlineHow did Vietnamese flavors journey across the Pacific to America? Join James Beard award-winning cookbook author, Andrea Nguyen, to explore and trace the evolution of Vietnamese food traditions in the United States. She'll discuss the stories, recipes, and ingredients that make the cuisine irresistibly delicious and easy to prepare at home. Bring your experiences and questions to share!
ちなみにこれ、いつも参考にしているAndreaさんのこのツイートで知る。
❤️ libraries! This #aapiheritagemonth event with @TampaHillsLib is next >> Monday, May 9, 3pm PT/6pm ET. It’s virtual, it’s FREE.
— Andrea Nguyen (@aqnguyen) May 5, 2022
A few copies of VFAD will be given away. Plus, the library has the ebook available too!
Register >>> https://t.co/YLVNC5L6DV pic.twitter.com/OeVnt5zJ4E
で、その録音が最近アップロードされたんで思い出した。
このセッションが5/9、その前日自分はこんなエントリーを、
なのでもちろん質問してみた。上のレコーディングの26分25秒あたり。それによるとやっぱり麺自体には違いがないらしい、基本中国南部から持ち込まれたもの、スープは千差万別でカンボジアの影響もある。
そりゃそうだ。今はなきオークランドのNyum BaiにもKuy Teav (Hu Tieu)あるしな。ただスープは何でもありクレイジー、カレイドスコープみたい、と言ってたんで彼女でもスパッとした定義はできないんだろう。ちなみに回答の終わりに、「フロリダ・タンパエリア(このZoomクラス開催地)でこのレベルの質問が来たのは興味深い」と言ってたけど、すまん質問したのはタンパ住民じゃないです。😄